De kaartenbak van de familie Freië .

Welkom in de kaartenbak met de persoonsnamen van de familiesite van Joop Freië. We gaan hier terug in de tijd tot ca. 1650. Het gaat dan vooral om de tak van de familie Freie, die voortkomt uit de gemeente Hellendoorn (prov. Overijssel), gemeente Pekela (prov. Groningen) en/of het gebied Stirpe, Oelingen, Herringhausen en Arenshorst in Duitsland. Dit gebied ligt ca. 20-25 km ten noordoosten van de Duitse plaats Osnabrück.
De naam Freie komen we in de volgende naam-alternatieven (patroniemen) tegen: Freier, Freien, Frije, Freijer, Vrijer, Vrije, Frye. En nagenoeg iedereen met die achternaam in Nederland heeft zijn roots in Duitsland liggen. Vooral in het vroegere Pruisen of koninkrijk Hannover of het vorstendom Osnabrück. Velen uit dit gebied zijn in de slechte politieke-economische periode van rond 1820-1850 geëmigreerd naar Amerika. In Amerika komen we vaak de patroniem tegen van Frey, Fry en Friar.
!!! Als er in deze database information is te vinden die u niet graag openbaar vermeld ziet, laat me dat dan even weten. Aan de andere kant: als u aanvullende informatie voor mij heeft, wil ik dat ook graag ontvangen (joop@joopfreie.nl).
Op de persoonskaart worden soms begrippen, vanwege hun lengte, afgekort. U kunt evenwel e.e.a. nazoeken als u klikt op bovenstaande

Welcome to my Freie-database. For information and explanation click the English flag above.

Willkommen in meine Familie-Datenbank. Für Information klicken Sie bitte oben auf die Deutsche Flagge.

Het gebruik van deze pagina is simpel (Searching is simple - Suchen ist einfach):